Informatie Covid-19 en lessen

De docent volgt de richtlijnen van het RIVM nauwlettend op.

Dit betekent dat er op dit moment geen lessen gegeven worden, omdat musicallessen onder binnensport vallen en de sportlocaties op dit moment allemaal gesloten zijn. 

Wel kunnen kinderen zich aanmelden. Zodra we weer mogen beginnen, starten alle groepen weer. 

 

Inmiddels is de 1,5 meter maatregel voor kinderen is versoepeld, omdat zij een kleine rol spelen in de verspreiding: 

  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden tijdens de lessen. Ook mag er weer gezongen worden. 
  • Kinderen vanaf 12 jaar:  Kinderen vanaf 12 jaar moeten wel afstand houden van een volwassenen. Dit betekent dat er in het seizoen 2020-2021 geen les wordt gegeven aan kinderen vanaf 12 jaar. Mochten de regels versoepelen, dan volgt hier weer nieuwe informatie
  • Ouders houden onderling 1,5 afstand van elkaar en van de docent. Is het mogelijk om een kind af te zetten en weer op te halen?  Dan gaat hier onze voorkeur naar uit.
  • Ouders met klachten als neusverkoudheid, keelpijn, hoesten blijven thuis of in de auto wachten, maar komen de zaal niet binnen om een kind op te halen. 
  • Als ouders of jongeren boven de 12 jaar koorts hebben, dan blijft het hele gezin thuis.Dit betekent helaas dat het deelnemende kind niet deel kan nemen aan de lessen. 
  • Wij gaat er vanuit dat iedereen zijn eigen verantwoordelijk draagt. 
  • De docent houdt 1,5 meter afstand van de ouders. 
  • Mocht de docent klachten hebben als neusverkoudheid, keelpijn, hoesten dan blijft de docent thuis en  laat zich testen. Waar mogelijk, wordt de les overgedragen aan een andere docent. Soms is dit echter niet mogelijk. Als de docent negatief test op de Covid 19, mag de docent weer les geven. 
  • Heeft de docent ook koorts, dan blijft de docent thuis en gelden dezelfde regels als hierboven. 

 

Theater

In het theater wordt er per huishouden 1,5 meter afstand gehanteerd. Dit betekent dat ouders en en broertjes en zusjes bij elkaar mogen zitten.

Het kan ook zijn dat wij ervoor kiezen om kinderen bij elkaar op de kinderplaatsen te houden.  

Gedurende de voorstellingen, vindt er geen pauze plaats voor volwassenen. De kinderen onder de 12 jaar worden door medewerkers van ons even meegenomen in de pauze. Hier krijgen zij wat drinken en wat lekkers. En kunnen de kinderen naar de toilet. Daarna worden zij weer teruggebracht naar de zaal.  Bezoekers boven de 12 jaar blijven gedurende de pauze in de zaal.